tisdag 20 maj 2014

Peter Danielsson tar en nypa salt

Helsingborg har klättrat i tidskriften Fokus årliga ranking över kommuner där det är bästa att bo. En tävling där medelklass- och överklasskommuner oftast hamnar i topp.
Nu är tydligen rankingen omgjord på ett sätt som gör det omöjligt att jämföra 2013 års placering med den för i år. Men i HD får ändå M-pampen Peter Danielsson svara på varför Helsingborg tagit ett rejält kliv från plats 168 till 18:e plats.
Peter Danielsson är för en bredare allmänhet främst känd för att ha sagt sig miljövänligt ha promenerat till Arenans invigning när han i själva verket åkte bil fram till entrén.
Nu är han glad.




– Ja, det är ju ett jättekliv. Men jag ser till min glädje att professor Charlotta Mellander har varit inblandad i år, det är en kvalitetssäkring. Det har riktats kritik mot att man använt parametrar som inte var korrekta och att det gav underliga resultat, säger kommunalrådet och kommunikationskonsulten Peter Danielsson till HD.
Ett rakt besked. Helsingborg klättrar och professor Mellander är garanten för att man kan lita på siffrorna. Men så får kommunalrådet en fråga om varför rankingen visar att Helsingborg inte är lika bra för barnfamiljer.
– Man ska ta den där rankningen med en nypa salt. Men samtidigt säger den ju någonting. Det ger oss anledning att borra ner oss i parametrarna för att se vad vi kan göra, säger Peter Danielsson.

Ja, det får du nog göra Peter. Borra dig ner i parametrarna som man kanske ändå ska ta med en nypa salt. Vi får vår del vet att denna stad har stora skönhetsfläckar. En del är kommunikationskonsulten Danielsson ansvarig för. Annat får Reinfeldt ta på sig och sedan finns det också en hel del som vi lastar ert kapitalistiska system för.