lördag 17 maj 2014

Naivt SD slirar om EU


Sverigedemokraterna tar som vanligt till stora ord i sin valbroschyr inför valet till EU:s låtsasparlament. Kommer SD in i parlamentet ska man minsann sätta stopp för EU:s korruption och slöseri med skattepengar.
SD har så klart rätt när de säger att makten flyttat till Bryssel och att beslut i Bryssel starkt påverkar Sveriges arbetsmarknad, självstyre och ekonomi. Att vi betalar nästan 38 miljarder i medlemsavgift per år gör inte saken bättre.
Men när SD säger att de ska in i parlamentet för att hämta hem makten till Sverige är det i bästa fall naivt, men troligare medvetet bedrägligt för att lura svenska väljare till valurnorna.
EU-parlamentets 751 dyra ledamöter får inte ens lägga lagförslag. Det är ett tandlöst låtsasparlament där Sverige har 2,66 procent av platserna. In och påverka?
När SD säger att Bryssel påverkar viktiga områden får man inte heller glömma att SD till stora delar står för samma högerpolitik som är lagfäst i Bryssel.
Vår arbetslöshet är tre gånger så hög som när vi gick med i EU i mitten av 1990-talet. Unionens krav på prisstabilitet och inflationsbekämpning omöjliggör krisbekämpning och sänkt arbetslöshet. Om detta säger SD inte ett ord.
SD säger heller inget om de krafter – högern och kapitalet – som framför allt vill ha EU och dess folkfientliga politik.
SD talar om den svenska arbetsmarknadsmodellen. Men är det en modell SD står för? Knappast annat än i sin retorik. Man har bland annat agerat för sämre anställningsskydd och har inga kritiska synpunkter på de bemanningsföretag som tillåts härja på arbetsmarknaden. SD ställer sig också bakom massor av privatiseringar som leder till sämre arbetsförhållanden och arbetsvillkor.
Gör som en majoritet av svenskarna och européerna – bojkotta EU-valet.
Så sänker vi EU:s legitimitet och försvårar för högern och dess byråkrater att genomföra ytterligare försämringar och flytt av makt till Bryssel.