tisdag 27 maj 2014

Myglande ungdomsförbund – en tradition i Helsingborg

Kristdemokraternas ungdomsförbund har inte existerat i Helsingborg – annat än på pappret – i flera år. Ändå har man årligen fått drygt 60 000 kronor i bidrag från kommunen. Det avslöjar HD.
Ingen av de tre i KDU-Helsingborgs styrelse bor i Helsingborg och de har inte haft någon verksamhet att tala om.

Mygel? Inte alls enligt de kommunala reglerna. Det räcker att man finns på pappret och skickar in handlingar om verksamheten och en revision.
Partierna i Rådhuset får i de flesta fall miljontals kronor i partistöd under en mandatperiod. Dessutom kan de alltså lyfta tusentals kronor för ungdomsförbund som inte existerar. Nu kan till exempel KDU använda pengarna till att ha anställda under valrörelsen.

Ingen aktivitet – inga medlemmar – men anställda ombudsmän betalda av oss skattebetalare.
Och KDU är inte ensamma. Sverigedemokraternas ungdomsförbund fick nästan 900 000 kronor i bidrag under åren 2004 till 2009, trots att man bara existerade på pappret.
Och vi kan fortsätta. SSU och Ung vänster har avslöjats med medlemsfusk (för att få mer bidrag) och MUF har skrivit in medlemmar efter besök på deras svartklubb.

Man ska nog inte beklaga att ungdomsförbunden knappt har några medlemmar. Att vistas i en sådan mygelkultur kan naturligtvis inte vara bra för våra ungdomar. Det kan bli inkörsport till grövre brottslighet.
Vi i Kommunistiska partiet får partistöd i de tre kommuner där vi är invalda i kommunfullmäktige. Och vår tidning Proletären har liksom många andra tidningar ett presstöd. Men merparten av våra intäkter kommer från oss medlemmar. Våra anställda tjänar som en genomsnittlig arbetarlön. RKU får inga bidrag alls, utan är helt beroende av intäkter från medlemmarna.