söndag 11 maj 2014

Kommunen som propagandamaskin

I förra veckan fick vi helsingborgare kommunens tidning ”Vår stad” i brevlådan. En tidning full av politisk propaganda för högerstyret i Rådhuset.


Mest utrymme i ”Vår stad” får M-pampen Peter Danielsson. Han talar om satsningar på skolan, trots att Helsingborg är en av de snålare skolkommunerna i landet. Han får också prata om ”fler arbetstillfällen än någonsin”, men säger inget om att Helsingborg har högre arbetslöshet än många andra större städer.
Naturligtvis vill han inte ta ansvar för tidningen och för att kommunen betalar 400 000 kronor plus kostnaden för distribution av hans politiska propaganda. Miljoner i årligt partistöd är tydligen inte nog. ”Jag har bara blivit intervjuad”, säger han och hänvisar fegt till tjänstemännen längre bort i korridoren. Jaja, vi minns alla hur Peter Danielsson miljövänligt hade gått till nya Arenan innan vittnen trädde fram och berättade att han hade åkt bil hela vägen fram till entrén.


Vi i Kommunistiska partiet tycker att det är bra att Socialdemokraterna JO-anmält kommunen och hoppas på en fällning.
Sedan är vi tyvärr säkra på att det likaväl hade kunnat vara sossarna som utnyttjat en maktposition till liknande propaganda betald av skattebetalarna.
Förutom att tidningen innehåller en massa propaganda är den också bedrövlig i övrigt. Mycket lite handlar om skola, omsorg och andra viktiga delar av vår välfärdssektor. I stället får man lätt intrycket att ”stadens kärnverksamhet är event, nöje och andra festligheter” som det stod i en insändare i HD.
Bakom tidningen står kommunikationsdirektören Micco Grönholm, som rekryterades från en reklambyrå förra sommaren.

Julius Nilsson