söndag 24 februari 2013

Sverigedemokraterna – lika värdelösa som de andra alternativen!

Kommunisterna i Helsingborg kommer inom kort att dela ut ett flygblad i stadsdelarna Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal. Vi kommer också att arrangera ett offentligt möte, förhoppningsvis på Dalhem. Detta är bara början på en ökad aktivitet i dessa stadsdelar.

Vi har många partimedlemmar som bor på Dalhem. Detta skapar goda förutsättningar för Kommunistiska Partiet att växa och etablera förtroende i stadsdelen.

Vår kampanj har till syfte att avslöja SD som ett helt odugligt alternativ för arbetare och vanligt folk. SD säger sig vara den politiska kraft som ärligast och tydligast lyfter fram invandrarfrågan. SD menar att om vi bara begränsar tillströmningen av människor från andra länder så skulle detta per automatik innebära en förbättrad välfärd.

Denna triviala logik kan såklart i en första betraktelse verka vettig. Men det absurda är att SD i själva verket är en del av en politisk tendens som ihärdigt monterar ner och angriper det som vi förknippar med välfärdstaten. Här menar vi kommunister att det inte går att tala om en seriös integration för människor med annat ursprung om man inte samtidigt förhåller sig till klassamhället.

SD är ett borgerligt parti som aktivt understödjer den politik som dagligen gör tillvaron för arbetare sämre. Vilket såklart skapar förutsättningar för intolerans och motsättningar i arbetarklassen.

Det finns idag inget etablerat, riksdagsparti, som på allvar kan eller vågar staka ut en politik som leder till förbättringar för arbetarklassen. Sossarna är numera ett öppet borgerligt parti och deras efterhängsna lightvariant, Vänsterpartiet, är så veka och mjukryggade att deras få försök till radikalitet inte längre går att ta på allvar.

I denna dystra situation kan SD hämta röster och stöd från människor som egentligen definierar sig som vänster.

Detta måste hejdas och det finns bara en lösning – klasskamp!

Det må låta som gammal skåpmat men det förändrar inte faktum. Högeroffensiven är en realitet och SD är en levande del av attacken.

SD är cancersvulsten på en djupt infekterad samhällskropp. En kapitalism som oförblommerat driver privategendomens rättigheter långt över förnuftet och det absurdas gränser. Här menar vi kommunister att det är läge för en riktig taskspark, rakt i skrevet på SD.

I vårt material och politiska agitation kommer vi att lyfta fram den gemensamma kampen underifrån som den avgörande kraften om vi vill förändra samhället.

·         Det handlar om jobben. Högre löner och kortare arbetstid så att alla kan vakna på morgonen med ett arbete att gå till.

·         Plocka pengarna med en hårdare beskattning från kapitalisterna och överklassen.

·         Bygg bort bostadbristen. Återinför den sociala bostadspolitiken.

·         Inga privata aktörer inom skola, vård och omsorg.

Detta är bara några enkla exempel på vår politik som går fullständigt på tvärs med SD och det övriga politiska etablissemanget.

Oseriöst kanske någon tycker? Definitivt inte i ett Sverige som aldrig varit rikare.

Nu hör till saken att när vi kommunister pratar om en nations rikedom så inkluderar vi alltid de privata förmögenheterna. Då blir inte vår politik orealistisk.

Den blir en istället vägen framåt. Och på den resan kan vi stoppa ner SD i den soptunna där de hör hemma.

Som sagt, nu öser vi på så att ni som bor på Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal får ett riktigt arbetaralternativ i er närhet. Ett parti som välkomnar alla som vill fightas mot ökade klassklyftor och för social rättvisa.

Joe Nilsson, Kommunistiska Partiet i Helsingborg