tisdag 6 december 2011

Moderaterna och Carema

”Innan var vi i snitt tio på varje avdelning och nu kanske sex och en halv. Det är klart att det blir svårare att hinna med allt”, säger en anställd på Carema care, som tidigare var kommunanställd på Stattenahemmet till HD.

Den senaste tiden har Caremas bristande omsorg om de äldre, utsvettning av personalen och höga vinster gett stora rubriker.

”Nya arbetarpartiet Moderaterna” har tajta band till de privata vårdbolagen Carema och Attendo, vilket hjälper till att förklara att de drivit fram Europas mest avreglerade äldremarknad.

Partiets förre andre vice partiordförande Kristina Axén-Olin har arbetat som etisk rådgivare på Carema. Som chef i bolaget finns förre toppmoderaten i Stockholm Birgitta Holm och Stockholmsmoderaternas ordförande Henry Stenson leder genom sin PR-byrå Brunswich försöken att återupprätta Caremas förlorade heder.

Regeringen gjorde i november Caremas chef Kent Ehliasson till ny generaldirektör för statens institutionsstyrelse. Här ska nya marknader öppnas.

Partistyrelseledamoten Gustav Douglas ägde fram till 2005 vårdkoncernen Attendo, vars nuvarande vd Henrik Borelius är bror till tidigare M-ministern Maria Borelius.

Kapitalistpartiet är sig likt.