fredag 3 september 2010

Bojkotta Israel!

Idag, den 3 september, ts Sveriges och Israels U21-lag i Göteborg i en match som inte borde spelas. Detta uppmärksammas med en protestaktion utanför Gamla Ullevi kl 16.00.

Varför ska matchen stoppas? Jo, alla fredliga påtryckningsmedel som finns ska användas mot staten Israels våld och tyranni gentemot palestinierna. Vi måste visa att vi inte är intresserade av någon form av utbyte med Israel så länge de fortsätter med sitt förtryck.

Övergreppen fortsätter mot det palestinska folket och deras land, om än inte med fosforbomber som i början av 2009. I över 60 år har palestinierna fösts undan och deras land tas över bit för bit. Är det inte via militära insatser så är det via bosättningarna. Är det inte för att man bygger en jättemur så är det för att för araber gäller andra lagar som gör dem till andra klassens människor. Apartheid heter det. Israel kränker de mänskliga rättigheterna varje dag, trots det kallas Israel ”Mellan-österns enda demokrati”.

Kampen och stödet för Palestina och dess folk måste fortsätta.

Precis som omvärlden en gång bojkottade Sydafrika och apartheidregimen där genom demonstrationer och bojkott av sportarrangemang, varor etc, kan vi göra detsamma idag . Omvärldens påtryckningar lyckades då, och kan lyckas nu.

Ett sätt att visa sin solidaritet är att delta i Fredsloppet i Göteborg. Den 11 september går Fredsloppet, för 26:e året i följd, av stapeln. I år går allt överskott till Ship To Gaza. Läs mer och anmäl dig här!