torsdag 17 oktober 2013

Vem ska trivas i bäst i Helsingborg?




I lördags var vi ett gäng kommunister som deltog i demonstrationen för att bevara Ångefärjestationen. Visst kan man gilla The Tivoli och vilja att den ska vara kvar och visst kan man gilla gamla byggnader. Men framförallt är det viktigt med en öppen stad där vi som bor och lever kan röra oss fritt.

Ett kongresscentrum är inte främst till för oss som helsingborgare utan till för dem som kommer utifrån. Om dem nu kommer när städer som Malmö och Göteborg har så mycket mer att erbjuda när de gäller kongresslokaler och nöjen.

Just nu verka det som om alla kommuner satsa på besökare och turister.  Överallt utlovas massor av nya jobb om man bara får bygga kongressanläggningar och arenor. Vi menar att det inte är så enkelt och framför allt finns det gränser för vilka övergrepp som vi accepterar på staden.    

Vi kommunister vill bevara Ångfärjestationen men framförallt vill vi ha ett centrum där vi helsingborgare inte trängs undan. Naturligtvis välkomnar vi folk att besöka vår stad. Vi kommunister vill ha ett öppet Helsingborg som satsar och utvecklar staden för oss som bor i kommunen. Därför säger vi Nej till ett kongresscentrum.