torsdag 2 maj 2013

Klass mot Klass - Röd Front i Helsingborg och Landskrona!

Kommunisternas Röd Front demonstrationståg i Helsingborg, på väg mot GA Torg.
 
Helsingborg: I Helsingborg blev det ett litet men högljutt demonstrationståg med 37 deltagare. Tåget samlades i stadsparken där Martha Kristensen och Lukas Persson höll tal innan avgång. Väl framme på GA Torg blev vi totalt strax över 60 personer som lyssnade till Joel Assarsson från RKU samt Eli Preston och Mattias Olsson från Kommunistiska Partiet.
 


Joel Assarsson från ungdomsförbundet RKU håller tal.

Ett tjugotal Proletären såldes och många broschyrer. Det är just nu mycket parti-aktivitet på kort tid i Helsingborg. Förra veckan arrangerade vi ett offentligt möte mot SD:s politik och torsdagen den 16:e maj finns det möjlighet att lyssna till Vera Petersson från Kommunistiska Partiets jämställdhetsutskott på Furutorpsgatan 71, klockan 18:30.

 
Landskrona:
 
Lukas Persson från Landskrona håller första maj tal för kommunisterna.
 

Eli Preston talade både i Helsingborg och Landskrona.
 
Röd Front firandet i Landskrona fortsätter att växa! Med stöd av talare från Helsingborg lockades många Landskronabor till mötet. Totalt blev det minst ett 60-tal åhörare som lyssnade till Eli Preston, Mattias Olsson, Martha Kristensen och Lukas Persson. Ett femtontal Proletären såldes och bokbordet lockade också intresserade. Nya kontakter knöts till partiet. Ett genomgående tema i talen var det allt hårdare klassamhällets orättvisor och det påtalades hur viktigt det är att fler organiserar sig.

Om du är intressad av Kommunistiska Partiet eller vårt ungdomsförbund RKU, tveka inte att kontakta oss på
kphelsingborg@telia.com