fredag 26 april 2013

Givande möte mot högerpolitiken

Kommunisternas offentliga möte mot högerpolitiken och de för arbetare odugliga Sverigedemokraterna hölls igår på Dalhemsskolan. Strax över tjugo åhörare lyssnade på Mattias Olsson (ordförande i Helsingborgsavdelningen) och Joe Nilsson.

Mattias Olsson

Mattias ägnade huvuddelen av sitt snack åt att belysa hur Sverigedemokraterna för en borgerlig politik som är helt oförenlig med arbetarklassens intressen, men tog också upp den falska make-over som SD ägnar sej åt när de utesluter medlemmar som varit för korkade för att hålla tyst med sina rasistiska åsikter publikt. Internt är det dock helt ok att ha dessa åsikter.

Joe slog fast att de arbetare som röstar på SD är politiska masochister som röstar mot sina egna klassintressen. Trots att SD gärna framställer sig som värnare av folkhemmet och välfärden när de raggar röster bland besvikna väljare skriver de själva att "välfärden inte får gå till överdrift", ett diplomatiskt sätt att säga att vanligt folk inte ska få det för bra. Med deras företagsvänliga ekonomiska politik är det tydligt att kapitalismen inte har något att frukta från SD.

Joe Nilsson

Sedan tog diskussion vid bland mötesdeltagarna, och allt från Sverigedemokraterna till bostadspolitiken och de höga politikerpensionerna avhandlades.

Kampen mot högerpolitiken är komplicerad och hård, men som Joe konstaterade måste arbetarklassen återfå sitt självförtroende och driva konkreta frågor som slår mot kapitalismen. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön är en sådan konkret fråga som skulle slå både mot kapitalismens övervinster och ge arbetarklassen tid över att engagera sig i politiska frågor.


Dessutom måste vi bli fler i Kommunistiska Partiet, inte minst då Socialdemokraterna helt tappat kontakten med arbetarklassen och deras mjukryggade kusiner i Vänsterpartiet glömt allt vad klasskamp innebär.

Vi vet att vi har många sympatisörer som delar våra åsikter här i Helsingborg - vi uppmanar er att ta steget och gå med i Kommunistiska Partiet!